SLOEPenTOCHT 2022 Loosdrecht gaat niet door

0
439

De SLOEPenTOCHT was een groot feest op het water. De spraakverwarring is dat het een “sloepentocht” zou zijn. Dat is het niet. SLOEP staat uiteraard voor “stichting SLOEP”. Dus SLOEP en TOCHT. Vanwege de route die gevaren wordt, waar je ook onder lage bruggen doormoet maakt de tocht alleen geschikt voor kleinere boten zonder (vaste) mast… en dat zijn vaak natuurlijk wel sloepen.

De route ging altijd via de Loosdrechtse Plassen, de Drecht Mijndense sluis, De Vecht, sluis het Hemeltje, het Hilversumskanaal, de Raaisluis, ‘s Gravelandsevaart, de Drecht en dan weer naar de Loosdrechtse Plassen…..en omgekeerd. Dit laatste wordt gedaan om de drukte bij de sluizen optimaal aan te kunnen.

Helaas heeft de stichting Sloep moeten besluiten met ingang van 2022 deze activiteit te beëindigen. Met ontzettend veel spijt hebben we moeten vaststellen dat dit evenement aan zijn eigen succes ten onder is gegaan!!

De enorme toeloop van deelnemers maakt het niet langer beheersbaar. Zeker ook omdat verschillende deelnemers in gedrag, overlast, het extreem afwijken van de (bescheiden) regeltjes en vertoon van verschillende vormen van agressie en bedreigingen niet langer in de hand zijn te houden en daarmee onverantwoordelijke situaties zijn ontstaan.

Hiernaast is het aantal betalende deelnemers enorm terug gelopen waardoor dit ook financieel niet langer haalbaar is.

Kortom met spijt in ons hart en helaas de goede en echte liefhebbers moeten nu onder de slechten lijden en zijn uiteindelijk de dupe.

Een uniek evenement hebben we dus moeten beëindigen, maar……we zijn op dit moment aan de slag met de opzet van een alternatief in de vorm van een rally op het Loosdrechtse water waaraan alleen in georganiseerde vorm met inschrijving kan worden deelgenomen.

organisatie : Stichting Sloep

Sfeerimpressie voorgaande jaren

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in