Veel gestelde vragen

Heb ik een vaarbewijs nodig?
Nee, een vaarbewijs is niet nodig als u een van onze boten wilt huren.

Kan ik zonder ervaring varen?
Voor het huren van onze boten met uitzondering van de Valken is geen ervaring nodig. Iedereen krijgt voor vertrek uitgebreide instructies. Verder is er altijd gelegenheid tot het stellen van vragen. Voor het huren van een Valk dient er minimaal een persoon met zeil ervaring aan boord te zijn.

Hoe oud moet ik zijn om een boot te huren?
Voor het huren van een sloep of de kajuitboot moet de huurder minimaal 21 jaar zijn. Voor een motorboot is de minimale leeftijd 16 jaar.

Zeilervaring voor het huren van Polyvalk
Voor het huren van een Polyvalk moet er minimaal één persoon met zeilervaring aanwezig zijn.

Hoeveel personen mogen er in een boot?
Dit is afhankelijk het type boot dat u reserveert. Kijk voor het aantal personen op de website. De sloepen hebben een CE goedkeuring waarin ook een maximaal aantal personen is opgenomen. Indien deze overschreden wordt is de boot niet meer verzekert.

Wat is een dagdeel?
Een dagdeel is op doordeweekse dagen van 10.00 tot 14.00 uur of van 14.00 uur tot 18.00 uur. In het weekend en op de meeste feestdagen is er enkel dag verhuur mogelijk.

Wat is de dagverhuur?
Wanneer u een boot voor een dag huurt is dit van 9:00 tot 18:00.

Mogen wij een hond meenemen aan boord?
Huisdieren zijn welkom op al onze boten met uitzondering van de sloepen.

Boot schoon en netjes houden!
Wij zorgen er altijd voor dat u een schone en nette boot meekrijgt. Wij verwachten ook dat we de boot weer schoon en netjes terug krijgen. Indien u de boot zelf niet schoon wenst te maken verrekenen wij 50 euro schoonmaken kosten met uw borg.

Hoeveel bedragen de kosten voor brandstof?
De brandstof zit bij de huurprijs inbegrepen.

Hoeveel brandstof krijg ik mee om te varen?
Bij verhuur voor een hele dag is de brandstoftank volledig gevuld. Dit zou ruim voldoende moeten zijn. Bij verhuur voor een halve dag zit de tank minimaal half vol. Ook dit is ruim genoeg voor uw vaarplezier. U hoeft zich geen zorgen te maken over de brandstof, u kunt onbezorgd varen.

Hoeveel brandstof krijg ik mee bij een Polyvalk?
De hulpmotor welke achter de Polyvalken hangen hebben minder brandstof en zijn enkel bedoelt om de haven in en uit te varen. Met deze brandstof hoeveelheid is het niet mogelijk langere tijd op de motor te varen.

Sluisgeld
Let op de Mijndense Sluis accepteert anno 2021 nog steeds enkel contant geld. De overige sluizen rondom Loosdrecht zijn gratis en/of zelfbediening.

En als het nu slecht weer wordt?
Bij storm vanaf windkracht 5/6 of bij dreigend onweer worden er geen boten verhuurd. Eventueel kunt uw de reservering naar een andere dag verzetten

Regen onderweg kan ik schuilen?
Alle sloepen zijn voorzien van een buiskap deze kan opgezet worden om te schuilen. Ook is het mogelijk om met de buiskap te varen let hierbij altijd zelf op de hoogte van bruggen en eventuele obstakels.

Is er een koelkast aan boord?
Geen van onze boot beschikt over een koelkast wel kunt u zelf een koelbox meenemen.

Kan ik mijn telefoon opladen aan boord?
Dit is momenteel enkel mogelijk op de Icelander sloepen welke voorzien zijn van een 12 volts sigarettenplug.

Is er een anker aan boord?
Er is geen anker aan boord wij adviseren om aftemeren aan de daarvoor bestemde eilanden en steigers.

Kan ik mijn spullen waterdicht opbergen?
Indien u waardevolle spullen heeft die u wilt beschermen denk aan een fototoestel of telefoon dan kunt u een waterdicht tonnetje vragen bij ons aan de balie.

Kan ik mijn spullen ook achterlaten?
U kunt u spullen in de haven in een kluisje opbergen. Let op deze kluisjes zijn niet groot een rugzak past er prima in.

Moet ik zelf kussens meenemen?
Alle sloepen zijn voorzien van luxe kussens. De motorboten, zeilboten, roeiboten en kano’s hebben enkel houten en kunststof bankjes u kunt hier zelf kussentjes voor meenemen.

Zijn er bepaalde routes die ik kan varen
Voor vertrek geven we u de mooiste routes en plekjes aan op de gratis vaarkaart die u desgewenst van ons krijgt.

Zijn er zwemvesten ter beschikking?
Het is niet verplicht om een zwemvest te dragen, maar we stellen deze altijd ter beschikking! Zwemmen met de vesten is niet toegestaan, deze zijn alleen bedoeld voor noodgevallen.

Mijn zoontje of dochter kan nog niet goed zwemmen?
Wij hebben vesten in diverse maten ook voor de allerkleinste hebben wij zwemvestjes.

Kan ik hulp inroepen bij problemen?
Onze vloot is optimaal in orde en zeer betrouwbaar. Mochten er onderweg toch problemen zijn dan kunt u ons altijd bellen via 035 582 4551 optie 1. Onze serviceboot helpt u zo snel mogelijk.

Schade gevaren wat nu ?
Indien u schade heeft gevaren meld dit dan direct bij terugkomst. We hebben liever dat u het netjes meld dan dat een volgende huurder in de problemen komt.

Mag ik veel bagage meenemen?
Wanneer u veel bagage mee wilt nemen, overleg dit dan altijd eerst met ons. Overbeladen is gevaarlijk en niet toegestaan.

Mag ik eten en drinken meenemen aan boord?
Eten en drinken aan boord is toegestaan. Overmatig gebruik van alcohol en gebruik van drugs is niet toegestaan! Ook is het niet toegestaan om te barbecue aan boord.

Alcohol
De schipper / bestuurder van een boot mag voor of tijdens het varen geen alcohol nuttigen. Wanneer Bootverhuur Manten overmatig alcoholgebruik constateert, houdt deze zonder voorbehoud de borgsom in.

Amsterdam-Rijnkanaal
Het Amsterdam-Rijnkanaal is een van de drukst bevaren kanalen ter wereld. Er varen hier grote schepen welke voor onze verhuurvloot voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen. Het is daarom niet toegestaan om het Amsterdam-Rijnkanaal te bevaren en/of over te steken.

Amsterdam
het is niet toegestaan om met een boot van onze verhuurvloot naar Amsterdam te varen.

Utrecht 
het is niet toegestaan om met een boot van onze verhuurvloot naar Utrecht te varen.


Is het verstandig om te reserveren?

Wij raden u aan om te reserveren. Dit is natuurlijk niet verplicht, maar op drukke dagen bestaat de kans dat u zonder reservering geen boot heeft!

Reserveringen afhalen.
Reserveringen kunnen tot 10:30 worden afgehaald. Staat u in de file of bent u per ongeluk te laat dan kunt u dit laten weten 035 582 4551 optie 2. Na 10:30 kunnen boten weer verhuurd worden indien deze niet zijn afgehaald. Indien u vooraf betaald heeft dan blijft de boot de hele dat voor u liggen.

Kan ik mijn reservering nog annuleren?
Uw reservering kan tot een dag van tevoren kosteloos per telefoon geannuleerd worden.

Hoe kan ik me bij jullie legitimeren?
U kunt zich bij ons legitimeren met een geldig legitimatiebewijs. Dit kan een paspoort, ID-kaart of rijbewijs zijn.

Moeten alle opvarenden zich legitimeren?
Nee, alleen de persoon die de boot huurt moet zich legitimeren. Deze persoon is ook verantwoordelijk voor de boot.

Wat zijn de betalingsmogelijkheden?
De huurprijs en de borgsom kunt u bij ons contant of per PIN betalen. Een combinatie van beiden is niet mogelijk! Betaalt u alles contant dan krijgt u uw borg contant terug. Betaalt u alles per PIN dan krijgt u uw borg via retourpinnen terug.

Moet ik borg betalen?

Ja, de borg bedraagt voor de sloepen 250,00 euro. Voor de Valken bedraagt de borg 200,00 euro. Indien u de boot in juiste staat terugbrengt krijgt u de borg weer retour.

Parkeren
Op het terrein van de bootverhuur zijn een beperkt aantal parkeerplaatsen VOL=VOL. Parkeren op de openbare weg is gratis, Aan de Vuntuslaan en tegen over de Oud-Loosdrechtsedijk 220 zijn grote parkeerterreinen met ruime parkeergelegenheid op loop afstand van Bootverhuur Manten.