Trapkano

Bootverhuur Manten biedt nu de populaire trapkano aan naast hun Canadese kano's en toerkano's Huur nu een trapkano en vaar moeiteloos een mooie tocht door de schitterende natuurgebieden in Loosdrecht.

In tegenstelling tot een gewone kano, gebruikt u bij de trapkano geen armen en handen om vooruit te komen. Dankzij het revolutionaire trapsysteem, waarbij flippers worden aangedreven door het trappen met de voeten, vaart u snel en gemakkelijk.

Het trappen met de voeten zorgt ervoor dat de flippers onder water heen en weer zwiepen, zonder dat u veel kracht of inspanning hoeft te doen. De besturing van de trapkano wordt gedaan met een kleine joystick, waarmee u de kano eenvoudig en nauwkeurig kunt manoeuvreren. Kortom, met een trapkano beleeft u een sportief avontuur

Natuur vaarroute Vuntus

Onze haven is gelegen aan de Vuntusplas. Natuurmonumenten behoudt en beheert deze plas. Er zijn een aantal prachtige vaarwegen waar motorboten verboden zijn. Hierdoor is het een paradijs voor kanovaarders.

Je kunt hier optimaal genieten van de rust en de rijke hoeveelheid moerasplanten en vogels. Er zijn verschillende aanlegsteiger waar je even een pauze kunt houden en/of genieten van het uitzicht en de mooie natuur.

De route is bewegwijzerd met genummerde routepaaltjes (1 tot en met 13). Je kunt vanuit onze haven starten. Routebeschrijvingen zijn bij ons voor een klein bedrag te koop. U steunt hiermee Natuurmonumenten. De route duurt ongeveer 2 uur.